Ne morate da idete u kineski restoran da biste dobro jeli OVAKVU PILETINU S BROKOLIJEM jeli bismo SVAKOG DANA

alo.rs/I. V.

16:00

Kulinarski globus 0

Brzinska priprema ručka koji sadrži sve sastojke potrebne za savršen dan

Ne morate da idete u kineski restoran da biste dobro jeli OVAKVU PILETINU S BROKOLIJEM jeli bismo SVAKOG DANA
Shutterstock

 

Piletina s brokolijem i paprikom

Sastojci:

4 male kašike soja sosa

1 kašika pirinčanog sirćeta

1 kašika meda

4 kašičice suncokretovog ulja

1 komad đumbira, koren

2 komada mladog luka

2 čena belog luka

450 g belog pilećeg nesa

1 šargarepa

200 g brokolija

1 crvena paprika

susamovo ulje

kuvani pirinač

Priprema:

U činiji oomešajte soja sos, pirinčano sirće i med. Zagrejte ulje u voku i pržite polovinu (1,5 cm) đumbira, mladog crnog i belog luka sa piletinom na jakoj vatri oko 2 minuta, dok piletina ne porumeni. Ulijte polovinu smese sa soja sosom. Nastavite da pržite na jakoj vatri, mešajući, dok se piletina ne skuva, pa sve sastojke prebacite u činiju. Zagrejte preostalu količinu ulja u voku, dodajte ostatak đumbira, seckne crni i beli luk, brokolija, šargarepe i paprike. Pržite oko minut, pa dodajte 1 dl vode. Ppoklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim umešajte preostalu količinu soja sosa, promešajte i kuvajte još malo pa ubacite pečenu piletinu.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading