Ne morate da idete u kineski restoran da biste dobro jeli OVAKVU PILETINU S BROKOLIJEM jeli bismo SVAKOG DANA
Brzinska priprema ručka koji sadrži sve sastojke potrebne za savršen dan
Piletina s brokolijem i paprikom
Sastojci:
4 male kašike soja sosa
1 kašika pirinčanog sirćeta
1 kašika meda
4 kašičice suncokretovog ulja
1 komad đumbira, koren
2 komada mladog luka
2 čena belog luka
450 g belog pilećeg nesa
1 šargarepa
200 g brokolija
1 crvena paprika
susamovo ulje
kuvani pirinač
Priprema:
U činiji oomešajte soja sos, pirinčano sirće i med. Zagrejte ulje u voku i pržite polovinu (1,5 cm) đumbira, mladog crnog i belog luka sa piletinom na jakoj vatri oko 2 minuta, dok piletina ne porumeni. Ulijte polovinu smese sa soja sosom. Nastavite da pržite na jakoj vatri, mešajući, dok se piletina ne skuva, pa sve sastojke prebacite u činiju. Zagrejte preostalu količinu ulja u voku, dodajte ostatak đumbira, seckne crni i beli luk, brokolija, šargarepe i paprike. Pržite oko minut, pa dodajte 1 dl vode. Ppoklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim umešajte preostalu količinu soja sosa, promešajte i kuvajte još malo pa ubacite pečenu piletinu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAGIČNA KOMBINACIJA Piletina sa brokolijem i prelivom od soja sosa, sočni i zdravi zalogaji
Ukusno jelo kome nećete odoleti.
KOMBINACIJA KOJOJ NEĆETE ODOLETI Piletina i brokoli savršen ručak
Pravi ručak za subotu.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)