BEČKA ŠNICLA KOJA SE TOPI U USTIMA Napravite specijalitet kao pravi Bečlija

Alo.rs

10:01

Kulinarski globus 0

Znamo da će vam se dopasti.

bečka šnicla
unsplash.com

Bečka šnicla

Sastojci:

4 teleće šnicle od buta

2 jajeta

2 kašike nezaslađene slatke pavlake

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

60 g brašna

80 g prezli

maslac ili ulje za prženje

1 limun

Priprema:

Isperite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle zavaljajte u brašno (višak protresite), potom potopite u tanjir sa jajima, a zatim u prezle. Nemojte previše da pritiskate, kako bi prezle ostale suve. Pržite u tiganju na 160-170 stepeni dok ne dobijete čuvenu zlatnobraon boju. Šnicla mora da pliva u tiganju kako bi se ispržila jednako.
Tokom prženja redovno protresite tiganj, pokupite maslac kašikom i njime pospite meso. Nakon minut i
po okrenite na drugu stranu. Kada obe strane dobiju zlatnu boju, šnicla je spremna. Izvadite iz tiganja i
pustite da se ocedi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading