Ukoliko niste nikad probali hrskave ITALIJANSKE RAVIOLE pržene u ulju, sada je pravi trenutak za to!
Od paketa raviola sa sirom napravite hrskave zalogajčiće za večeru ili druženje uz film. Spremanje će trajati pola sata, ali će se svaki minut u potpunosti isplatiti.
Prženi italijanski ravioli
Sastojci:
250 g svežih raviola
40 g brašna
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice mlevene slatke paprike
1/2 kašičice mešavine italijanskih začina
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
2 jaja
100 g prezli
700 ml ulja za prženje
Priprema:
Raviole najpre dobro izmešajte sa brašnom, belim lukom, paprikom, mešavinom italijanskih začina, solju i biberom. U jednoj činiji umutite jaja, u drugu dodajte panko mrvice. Svaki raviole prvo umočite u jaja, a zatim u mrvice sa obe strane. U dubokom tiganju ili posudi većeg prečnika zagrejte ulje i ispržite pet raviola odjednom. Biće gotove nakon tri do četiri minuta, a tokom prženja obavezno ih okrenite. Gotove raviole prebacite u kuhinjske krpe koje će upiti višak masnoće. Poslužite ih tople, sa paradajz sosom ili kajmakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)