Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM
Šareni vok s povrćem idealan je ručak na poslu jer ga možete pripremiti dan pre u većim količinama i odvojiti za više dana.
Šareni vok s povrćem
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali luk
1 šoljagraška
2 šargarepe
1 šolja iseckanih pečuraka
1 šolja cvetova brokolija
¼ šolje soja sosa
3 čena belog luka
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica susamovog ulja
½ šolje pileće supe
1 kašika gustine
iseckan mladi luk i semenke susama za dekoraciju
Priprema:
Dobro zagrejte vok ili veći tiganj, pa smanjite vatru na srednju i dodajte iseckanu crvenu i žutu papriku i luk isečen na kockice, pečurke na četvrtine, štapiće šargarepe, cvetove brokolija i mahunu. Krčkajte dva do tri minuta, dok povrće skoro ne omekša. U maloj činiji pomešajte soja sos, beli luk, smeđi šećer, đumbir, susamovo ulje, pileći temeljac i kukuruzni skrob. Prelijte povrće i kuvajte dok se sos ne zgusne. Po želji ukrasite seckanim zelenim lukom i susamom. Poslužite uz pirinač ili pred kraj umešajte kineske rezance sa malo vode u kojoj su se kuvali.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)