Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM

Ivana Vujnović

20:00

Kulinarski globus 0

Šareni vok s povrćem idealan je ručak na poslu jer ga možete pripremiti dan pre u većim količinama i odvojiti za više dana.

Duže od samog kuvanja trajaće seckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo, KINESKI VOK S POVRĆEM
Shutterstock

 

Šareni vok s povrćem

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 crvena paprika

1 žuta paprika

1 mali luk

1 šoljagraška

2 šargarepe

1 šolja iseckanih pečuraka

1 šolja cvetova brokolija

¼ šolje soja sosa

3 čena belog luka

3 kašike smeđeg šećera

1 kašičica susamovog ulja

½ šolje pileće supe

1 kašika gustine

iseckan mladi luk i semenke susama za dekoraciju

Priprema:

Dobro zagrejte vok ili veći tiganj, pa smanjite vatru na srednju i dodajte iseckanu crvenu i žutu papriku i luk isečen na kockice, pečurke na četvrtine, štapiće šargarepe, cvetove brokolija i mahunu. Krčkajte dva do tri minuta, dok povrće skoro ne omekša. U maloj činiji pomešajte soja sos, beli luk, smeđi šećer, đumbir, susamovo ulje, pileći temeljac i kukuruzni skrob. Prelijte povrće i kuvajte dok se sos ne zgusne. Po želji ukrasite seckanim zelenim lukom i susamom. Poslužite uz pirinač ili pred kraj umešajte kineske rezance sa malo vode u kojoj su se kuvali.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading