MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak
Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.
Foto: Alo/Rajko Ristić
Potrebno je
- 300 g lososa
- 200 g pirinča
- terijaki sos
- povrće po želji
Za terijaki sos:
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/4 šolje sosa od ostriga
- 1-2 čena seckanog belog luka
- 2 supene kašike smeđeg šećera
- 1 kašika kečapa
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 2 kašičice proprženog susama
- pola kašičice crnog luka u granulama
- prstohvat crnog bibera
- 1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji
Priprema:
U jednu šerpu sipajte med, soja sos, ostriga sos, seckan beli luk, smeđi šećer, kečap, mleveni đumbir, prženi susam, crni luk, crni biber i mleveni cimet, pa zakuvajte na srednjoj vatri. Kad proključa, kuvajte još 1 minut, uz neprestano mešanje. Kada sos bude dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike, pustite da se ohladi. Sa polovinom količine terijaki sosa prelijte sirovi losos, pa ostavite 20 minuta da se marinira. Pirinač skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Zagrejte fritezu na 400 stepeni, pa poprskajte korpu neprianjajućim sprejom, a zatim ubacite filete lososa unutra. Pržite oko 5 minuta. U činije podelite pirinač, pa na vrh stavite komad lososa i terijaki, malo avokada, edamamea, manga i krastavca. Prelijte ostatkom terijaki sosa i dekorišite seckanim mladim lukom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)