KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca (hladnog, isečenog na kockice)
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 3-4 kašike hladne vode
Za fil:
- 400 g svežih pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 3 jaja
- so i biber
- maslinovo ulje
- 100 g rendanog sira (npr. gaude ili trapista)
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte hladan maslac i prstima ga razmrvite u brašno dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Umešajte jaje i hladnu vodu, pa brzo zamesite testo. Zamotajte u plastičnu foliju, pa ostavite pola sata u frižideru. U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckan beli i nastavite da pržite. Pečurke iseckajte pa ih dodajte i pržite, sve dok ne omekšaju. Posolite i pobiberite. Zasebno umutite pavlaku sa jajima, pa umešajte pečurke sa lukom. Dobro promešajte. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Preko kore nanesite fil pa pospite rendanim sirom. Pecite kiš oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIŠ SA PEČURKAMA SE POJEDE DOK JE U PLEHU Ukusa da ti pamet stane
Savršen za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)