KIŠ SA PILETINOM I POVRĆEM Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Preukusno jelo sa mesom i povrćem, za sve prilike.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 200 ml pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- 250 g lisnatog testa
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 10 minuta. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini sa mesom i povrćem. Postepeno dodajte pileći bujon, mešajući stalno kako biste dobili gusti sos. Dodajte grašak, pavlaku za kuvanje, pa začinte. Kuvajte dok se fil ne zgusne. Razvucite lisnato testo na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 3-4 mm. Prelijte fil preko donjeg dela testa i ravnomerno rasporedite. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)