KIŠ SA PILETINOM I POVRĆEM Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Preukusno jelo sa mesom i povrćem, za sve prilike.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 200 ml pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- 250 g lisnatog testa
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 10 minuta. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini sa mesom i povrćem. Postepeno dodajte pileći bujon, mešajući stalno kako biste dobili gusti sos. Dodajte grašak, pavlaku za kuvanje, pa začinte. Kuvajte dok se fil ne zgusne. Razvucite lisnato testo na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 3-4 mm. Prelijte fil preko donjeg dela testa i ravnomerno rasporedite. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.
Možda vas zanima:
FENOMENALNI KIŠ Zagrejaće vam dušu i telo, zdrav i ukusan
Slana pita sa sipkavim testom i nadevom od slanine, jaja, šunke i pavlake, poreklom iz Francuske.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
FRANCUSKA PITICA SA ŠUNKOM Preukusan kiš idealan za doručak ili večeru
Lak je i za pravljenje.
FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!
Očas posla se pravi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)