KIŠ SA PILETINOM I POVRĆEM Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Preukusno jelo sa mesom i povrćem, za sve prilike.

Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 200 ml pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- 250 g lisnatog testa
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 10 minuta. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini sa mesom i povrćem. Postepeno dodajte pileći bujon, mešajući stalno kako biste dobili gusti sos. Dodajte grašak, pavlaku za kuvanje, pa začinte. Kuvajte dok se fil ne zgusne. Razvucite lisnato testo na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 3-4 mm. Prelijte fil preko donjeg dela testa i ravnomerno rasporedite. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

POGAČA SA KAČKAVALJEM Kada probate ovaj recept, zaboravićete na sve ostale
Sočna i ukusna, najbolje služite uz šolju jogurta.

SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.

POSNA KINOA SA SPANAĆEM Glavno jelo ili prilog, na vama je da izaberete
Ukusna i zdrava, pravićete stalno.

LAŽNA MIMOZA SALATA Kada probate ovaj recept zaboravićete na original, polovina nestane dok trepnete
Sočna i slasna, ukusa koji se ne zaboravlja.
Komentari (0)