KIŠ SA PILETINOM I POVRĆEM Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Preukusno jelo sa mesom i povrćem, za sve prilike.

kiš sa piletinom i povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg filea
  • 200 g mladog graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml pilećeg bujona
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu
  • 250 g lisnatog testa 

Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 10 minuta. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini sa mesom i povrćem. Postepeno dodajte pileći bujon, mešajući stalno kako biste dobili gusti sos. Dodajte grašak, pavlaku za kuvanje, pa začinte. Kuvajte dok se fil ne zgusne. Razvucite lisnato testo na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 3-4 mm. Prelijte fil preko donjeg dela testa i ravnomerno rasporedite. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta. 

Komentari (0)

Loading