KIŠ SA PILETINOM I POVRĆEM Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Preukusno jelo sa mesom i povrćem, za sve prilike.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 200 ml pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- 250 g lisnatog testa
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 10 minuta. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini sa mesom i povrćem. Postepeno dodajte pileći bujon, mešajući stalno kako biste dobili gusti sos. Dodajte grašak, pavlaku za kuvanje, pa začinte. Kuvajte dok se fil ne zgusne. Razvucite lisnato testo na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 3-4 mm. Prelijte fil preko donjeg dela testa i ravnomerno rasporedite. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.
Možda vas zanima:
FENOMENALNI KIŠ Zagrejaće vam dušu i telo, zdrav i ukusan
Slana pita sa sipkavim testom i nadevom od slanine, jaja, šunke i pavlake, poreklom iz Francuske.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
FRANCUSKA PITICA SA ŠUNKOM Preukusan kiš idealan za doručak ili večeru
Lak je i za pravljenje.
FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!
Očas posla se pravi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)