PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
Potrebno je
- 8 suvih paprika
- 200 g pirinča
- 1 velika glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 30 g svežeg peršuna
- 125 ml pasiranog paradajza
- So i biber po ukusu
- 750 ml povrtnog bujona ili vode
- Maslinovo ulje (po ukusu)
Priprema:
U posudu sa toplom vodom stavite paprike pola sata, da omekšaju. Potom ih procedite i ostavite da se prohlade. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednje jakoj temperaturi. Dodajte sitno seckan crni luk pa pržite, sve dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu pa pržite još par minuta. Onda umešajte pirinač i mešajte. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, peršun, paradajz pire, so i biber. Sve dobro promešajte.Nalijte povrtni bujon pa kuvajte 15 do 20 minuta, dok pirinač ne omekša. Ostavite da se prohladi, pa time punite paprike. U šerpu sa malo maslinovog ulja poređajte paprike. Zatim ih prelijte ostatkom bujona. Pokrijte i kuvajte oko 30 do 40 minuta, na srednjoj temperaturi, dok paprike ne omekšaju. Služite tople uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)