POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas dugo sitim, recept je proveren a ukus savršen

Ivana Pavlović

13:15

Sezonski recepti 0

Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, sočne i slasne.

posne punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je

  • 12 paprika
  • 150 g pirinča
  • 2 veće šargarepe
  • 2 veća krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • malo soli
  • malo začina
  • malo ulja
  • 1 šolja vode

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite i očistite paprike. Očistite i izrendajte šargarepu i krompir. Opeite i očistite pirinač. Očistite i sitno iseckajte luk. Operite, oljuštite i isecite na sitne komade paradajz i papriku. Zatim na zagrejanom ulju propržite šargarepu i krompir, pa tome dodajte pirinač. Posolite i nalijte vode pa kuvajte. Onda dodajte luk, paradajz i papriku i kuvajte 10 minuta da voda uvri. Začinite pa punite paprike. Poređajte ih u vatrostalnu činiju. Pecite oko 30 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading