POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas dugo sitim, recept je proveren a ukus savršen
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, sočne i slasne.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, za savršen ručak
Sočne i ukusne, ukućani će stajati u redu za još.

POSNE PUNJENE PAPRIKE Zasitno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Sočne i ukusne, ukućani će stajati u redu za još.

POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
- 12 paprika
- 150 g pirinča
- 2 veće šargarepe
- 2 veća krompira
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 paradajz
- 1 paprika
- malo soli
- malo začina
- malo ulja
- 1 šolja vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite i očistite paprike. Očistite i izrendajte šargarepu i krompir. Opeite i očistite pirinač. Očistite i sitno iseckajte luk. Operite, oljuštite i isecite na sitne komade paradajz i papriku. Zatim na zagrejanom ulju propržite šargarepu i krompir, pa tome dodajte pirinač. Posolite i nalijte vode pa kuvajte. Onda dodajte luk, paradajz i papriku i kuvajte 10 minuta da voda uvri. Začinite pa punite paprike. Poređajte ih u vatrostalnu činiju. Pecite oko 30 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)