POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas dugo sitim, recept je proveren a ukus savršen
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, sočne i slasne.
Potrebno je
- 12 paprika
- 150 g pirinča
- 2 veće šargarepe
- 2 veća krompira
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 paradajz
- 1 paprika
- malo soli
- malo začina
- malo ulja
- 1 šolja vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite i očistite paprike. Očistite i izrendajte šargarepu i krompir. Opeite i očistite pirinač. Očistite i sitno iseckajte luk. Operite, oljuštite i isecite na sitne komade paradajz i papriku. Zatim na zagrejanom ulju propržite šargarepu i krompir, pa tome dodajte pirinač. Posolite i nalijte vode pa kuvajte. Onda dodajte luk, paradajz i papriku i kuvajte 10 minuta da voda uvri. Začinite pa punite paprike. Poređajte ih u vatrostalnu činiju. Pecite oko 30 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)