KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Potrebno je:
- 350 g kuvanog kestena
- 480 ml mleka
- 1-2 kašike šećera
- vanilin šećer
Priprema
U šerpici na srednje jakoj vatri umutite mleko sa šećerom. Kad se otopi dodajte kuvane i oljuštene kestene i vanilin šećer, i kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje. Prebacite u blender i izblendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Ohladite u frižideru pa čuvajte do 5 dana u hermetički zatvorenoj posudi. Dekorišite kesten pire šlagom ili sladoledom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KESTEN PIRE Desert koji greje dušu i telo, kao osmišljen za hladne dane
Sočan i sladak, a pogodan za dane Božićnog posta.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
KESTEN PIRE Neodoljivi desert koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Slatkiš koji će oboriti s nogu i one koji ne vole kesten.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)