DOMAĆI KESTEN PIRE SA ŠLAGOM Neodoljiva poslastica koja nestane sa stola odmah
Preukusan i sladak, osvaja na prvi zalogaj, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je
- 1 kg kestena
- 500 ml punomasnog mleka
- 2 vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 kašičice ruma
Priprema
Kestene skuvajte u vodi pa ih ogulite i usitnite da dobijete pire. Sipajte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Nakon što kestenje upije mleko umutite mikserom da dobijete homogenu smesu. Dekorišite šlagom i servirajte. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)