PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
Potrebno je:
- 500 g pasulja
- 1 glavica luka
- 2-3 čena belog luka
- šargarepa
- 100 g masti ili ulja
- so, biber
- kašika mlevene paprike
- kašika suvog biljnog začina
- list lovora
- suva paprika, jedna
- peršunov list
- kašika brašna
Priprema:
Potopite opran pasulj u vodu i ostavite ga potopljenog najmanje sat. Potom ocedite vodu, sipajte novu i kuvajte pasulj 15 minuta. Ponovo ocedite vodu, u pasulj dodajte pola seckanog luka, nalijte vodu i pustite da se kuva. Ugrejati masnoću i dodajte drugu polovinu luka, seckanu šargarepu, sušenu papriku koja je pre toga odstojala dva sata u hladnoj vodi i lovor. Kratko propržite i dodajte u pasulj koji se kuva. U preostalu masnoću dodati kašiku brašna,beli luk, mlevenu papriku, izmešajte pa kratko propržite, manje od minut i dodajte u pasulj. Kada pasulj omekša, dodajte začin, posolite i zapržite pripremljenom zaprškom, uz stalno mešanje pasulja da se zaprška ne zgrudva.Pasulj sa zaprškom kuvajte još 20-30 minuta, posle čega isključite šporet, i dodajte samleveni biber, sitno seckani peršunov list. Ako vam nije dovoljno slano, dosolite.Prijatno!
Možda vas zanima:
VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)