STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske

Ivana Pavlović

11:04

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

pasulj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 suva paprika
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 1 kašičica suvog začina
  •  2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika mlevene začinske paprike

Priprema:

Operite pasulj pa potopite u hladnoj vodi preko noći. Bacite vodu u kojoj se natapao pasulj pa stavite u novu vodu da se kuva. Nakon što proključa, kuvajte još 15 ak minuta, pa prospite vodu i isperite pasulj hladnom vodom. Seckane šargarepe dodajte u lonac sa pasuljem pa dodajte glavicu crnog luka, suvu papriku i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije pasulj i povrće pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok pasulj ne omekša, oko sat do dva. Dolijte još vode tokom kuvanja. Nakon što je pasulj skuvan, umešajte so, biber i suvi biljni začin. Drugu glavicu sitno seckanog crnog luka propržite sa uljem, sve dok ne postane staklast. Umešajte sitno seckan beli luk pa još malo propržite. Umešajte brašno i mlevenu crvenu papriku, pa kratko propržite. Sipajte malo vode iz pasulja pa mešajte sve dok smesa ne postane glatka.  Potom izvadite lovorov list i suvu papriku. U lonac sa pasuljem dodajte zapršku pa dobro promešajte. Kuvajte još 15 minuta, dok ne sjedinite sve ukuse.  Pasulj služite topao, uz svežu salatu i hleb. 

@moja.trpeza Popcorn kolačići - sa dva sastojka Sastojci: 100 g iskokanih kokica 2 kašike čije Priprema: 1. Kokice blendirati dok ne postanu brašnaste. 2. Čiju natopiti u toploj vodi i ostaviti 10 minuta da nabubri. 3. Pomešati čiju sa kokicama i oblikovati manji kolačići. 4. Peći 15 minuta na 180°C. Uživajte u zdravim i ukusnim grickalicama! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading