STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 3-4 čena belog luka
- 1 suva paprika
- 2 lista lovora
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 1 kašičica suvog začina
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašika mlevene začinske paprike
Priprema:
Operite pasulj pa potopite u hladnoj vodi preko noći. Bacite vodu u kojoj se natapao pasulj pa stavite u novu vodu da se kuva. Nakon što proključa, kuvajte još 15 ak minuta, pa prospite vodu i isperite pasulj hladnom vodom. Seckane šargarepe dodajte u lonac sa pasuljem pa dodajte glavicu crnog luka, suvu papriku i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije pasulj i povrće pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok pasulj ne omekša, oko sat do dva. Dolijte još vode tokom kuvanja. Nakon što je pasulj skuvan, umešajte so, biber i suvi biljni začin. Drugu glavicu sitno seckanog crnog luka propržite sa uljem, sve dok ne postane staklast. Umešajte sitno seckan beli luk pa još malo propržite. Umešajte brašno i mlevenu crvenu papriku, pa kratko propržite. Sipajte malo vode iz pasulja pa mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Potom izvadite lovorov list i suvu papriku. U lonac sa pasuljem dodajte zapršku pa dobro promešajte. Kuvajte još 15 minuta, dok ne sjedinite sve ukuse. Pasulj služite topao, uz svežu salatu i hleb.
Možda vas zanima:

PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.

DODAJTE OVO U PASULJ Umesto nadimanja biće savršenog ukusa
Jednostavan trik koji provereno radi.

BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

ČORBASTI PASULJ SA SLANINOM I KOBASICOM Omiljeno srpsko jelo "na kašiku", aromatično i ukusno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)