STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 3-4 čena belog luka
- 1 suva paprika
- 2 lista lovora
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 1 kašičica suvog začina
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašika mlevene začinske paprike
Priprema:
Operite pasulj pa potopite u hladnoj vodi preko noći. Bacite vodu u kojoj se natapao pasulj pa stavite u novu vodu da se kuva. Nakon što proključa, kuvajte još 15 ak minuta, pa prospite vodu i isperite pasulj hladnom vodom. Seckane šargarepe dodajte u lonac sa pasuljem pa dodajte glavicu crnog luka, suvu papriku i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije pasulj i povrće pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok pasulj ne omekša, oko sat do dva. Dolijte još vode tokom kuvanja. Nakon što je pasulj skuvan, umešajte so, biber i suvi biljni začin. Drugu glavicu sitno seckanog crnog luka propržite sa uljem, sve dok ne postane staklast. Umešajte sitno seckan beli luk pa još malo propržite. Umešajte brašno i mlevenu crvenu papriku, pa kratko propržite. Sipajte malo vode iz pasulja pa mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Potom izvadite lovorov list i suvu papriku. U lonac sa pasuljem dodajte zapršku pa dobro promešajte. Kuvajte još 15 minuta, dok ne sjedinite sve ukuse. Pasulj služite topao, uz svežu salatu i hleb.
Možda vas zanima:
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)