CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 1 šolja crvenog sočiva (moguće je koristiti i bilo koju drugu vrstu sočiva, ali crveno se najbrže skuva)
- 1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 srednja šargarepa, iseckana na male kockice
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice (po želji)
- 1 konzerva paradajz pirea (oko 400 g) ili 2-3 sveža paradajza, iseckana
- 4 šolje vode ili povrtnog bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevenog kumina (po želji)
- 1 kašičica mlevene paprike
- pola kašičice kurkume
- so i biber po ukusu
- svež peršun za garniranje (po želji)
Priprema:
Crveno sočivo operite pod mlazom hladne vode. Maslinovo ulje zagrejte na srednje jakoj vatri, u velikoj šerpi.
Onda dodajte seckanu šargarepu i papriku pa pržite dok ne postane staklast. Umešajte beli luk i pržite još 5 minuta. Dodajte kumin, kurkumu i mlevenu papriku pa dobro promešajte. Zatim dodajte oprano sočivo i paradajz pire pa prelijte vodom.Promešajte dobro. Onda povećajte vatru da proključa pa smanjite temperaturu i poklopite. Zatim kuvajte 20-25 minuta, tj. dok sočivo ne omekša i upije tečnost. Posolite i pobiberite. Pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
CRVENO SOČIVO Ukusno jelo kao zamena za meso, daće vam energije za ceo dan
Držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)