CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 konzerva paradajz pelata
- 150 g crvenog sočiva
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika kima
Priprema:
Prodinstajte iseckani crni luk na jednoj kašici maslinovog ulja. Pred kraj dodajte seckani beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim tome dodajte i oljuštenu i izrendanu šargarepu. Poklopite, pa dodajte i seckanu papriku i tikvicu. Sve dobro promešajte, pa dinstajte još oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim sipajte celu konzervu paradajz pelata i začinite suvim biljnim začinom, mlevenom paprikom i kimom. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Dodajte u šerpu 150 g crvenog sočiva i 300 ml vode i kuvajte sve 20 minuta. Sklonite sočivo sa šporeta, ostavite jedno deset minuta, sipajte i služite.
Možda vas zanima:
CRVENO SOČIVO Ukusno jelo kao zamena za meso, daće vam energije za ceo dan
Držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.
CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)