DOMAĆE POSNE TOBLERONE Desert koji se ne odbija, ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaju za originalom, prste da poližete.
Potrebno je:
- 150 g čokolade
- 150 g seckanih oraha ili lešnika
- 150 g mlevenog posnog keksa
- 150 g posnog margarina
- 2 pune kašike meda
- 50 g susama
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
Posni margarin otopite u posudi, pa dodajte čokoladu i mešajte, dok se potpuno ne otopi. Umešajte med i dobro promešate. Zatim, dodajte seckane orahe, izlomljen posni keks i susam i dobro sjedinite. Dodajte prah šećer i opet promešajte. Smesu sipajte u trouglaste kalupe, pa poravnajte. Ostavite kalupe u frižideru oko sat vremena, da se smesa stegne. Na kraju, izvadite desert pažljivo iz kalupa, i po želji, prelijte čokoladom.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)