DOMAĆA GURMANSKA PLJESKAVICA Po mnogima najbolje jelo sa roštilja, biće bolja od one kafanske
Služite uz lepinju, seckan luk i kajmak.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 80 g kačkavalja
- 50 g slanine
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica ljute paprike u prahu
- so i biber po želji
- ulje
Priprema:
U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno naseckani luk, beli luk, slaninu, sir i začine. Promešajte dobro. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite dva do tri sata u frižideru. Nauljenim rukama oblikujte pljeskavice. Pecite 10 ak minuta sa svake strane. Prijatno!
Možda vas zanima:
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)