NEODOLJIVE BOJE NA TANJIRU Napravite jelo od kog će vam zastati dah - Jaja u crvenom sosu

Alo.rs

16:21

Sezonski recepti 0

Bićete očarani ukusom.

jaja
Foto: Shutterstock

Sastojci:  

2-3 jaja 

200 g pelata  

1 kašika maslinovog ulja  

½ glavice crnog luka 

1 čen belog luka   

malo peršuna ili bosiljka za dekoraciju 

Priprema:  

U tiganju, na zagrejanom ulju, prodinstajte iseckan crni luk minut, dodajte iseckan beli luk i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte iseckan pelat, so i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se dinsta pola sata, odnosno dok se ne zgusne koliko želite. U tiganj razbijte jaja, da se ne slepe i kuvajte oko pet minuta, odnosno dok se belanca i žumanca ne ispeku. Sklonite sa šporeta, dekorišite peršunom ili bosiljkom i poslužite. 

 

Savet 

Pre služenja odozgo možete da narendate malo kačkavalja

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading