RECEPT ZA ČISTU DESETKU Potreban vam je ajvar i magija u kuhinji može da počne
Napravite ćuftice u sosu od ajvara.
Ćuftice u sosu od ajvara // mrsno
Sastojci:
Za ćufte:
350 g mlevenog pilećeg mesa
170 g sojinih ljuspica
1 crni luk
3 čena belog luka
2 kašičice ajvara
1 jaje
5 kašika prezli
so, biber
biozačin
ulje
Za sos:
1 kašika brašna
1 kašika ajvara
1 dl paradajz-sosa
so, biber
Priprema:
Sojine ljuspice
Meso izmešajte s poparenim, te oceđenim ljuspicama, dodajte jaje, ajvar i sitno seckani crni i beli luk. Začinite, dodajte prezle i sve lepo pomešajte. Vlažnim rukama pravite ćufte i pecite ih na ulju. U istom ulju napravite sos od kašike brašna, ajvara, kuvanog paradajza i malo vode ako je potrebno. Kuvajte dok se ne zgusne i po potrebi dodajte so. U skuvani sos stavite ćufte, pa nakon par minuta sklonite.
Možda vas zanima:
Korpice s dimljenim lososom
Potpuno neobično.
SLATKIŠ OD KROMPIRA U SRCE NAS DIRA Napravite knedle sa šljivama i cimetom po receptu baba Stane iz Niša
Ovo je jedan od onih recepta koji se prenose s generacije na generaciju.
ZANIMLJIVO I IZVODLJIVO Napravite neodoljivu musaku bez mesa
Budite kreativni i napravite nešto skroz drugačije.
PRAVA RIBLJA MAGIJA O ovoj čorbi od bakalara svi pričaju
Kad je degustirate, osetićete razliku od ostalih ribljih čorbi.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
Komentari (0)