ČORBA OD POVRĆA Prava riznica vitamina koja jača organizam
Odlično jelo za hladne dane.
Čorba od povrća
Sastojci:
100 g karfiola
3 krompira
15 prokelja
2 stabljike celera
3 šargarepe
2 korena paškanata
1 crni luk
1 sveža paprika
3 čena belog luka
1/2 korena celera
1 ljuta papričica
150 ml kuvanog paradajza
50 g pirinča
2 lista lovora
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
U šerpu stavite očišćenu šargarepu iseckanu na kolutove, crni luk na kockice, paškanat i celer na kockice, lovor i sipajte dva litra vode. Kad provri, dodajte iseckanu papriku i beli luk na kockice. Krompir isecite na veće komade, karfiol iskidajte na cvetiće, a prokelj presecite na četvrtine. Kad provri, dodajte ovo povrće, pirinač, kuvani paradajz, začine po ukusu i kuvajte da krompir omekša. U zavisnosti od željene gustine, dodajte još vode. Skuvanu čorbu pospite peršunom.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)