PRAVA RIBLJA MAGIJA O ovoj čorbi od bakalara svi pričaju
Kad je degustirate, osetićete razliku od ostalih ribljih čorbi.
Sastojci:
600 g fileta bakalara
2 krompira
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 crni luk
150 g korena celera
1 vezica svežeg peršuna
1 dl biljne pavlake za kuvanje
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Ako je riba zamrznuta, odmrznite je, a svežu isecite na kocke.
Krompir dobro operite i oljuštite, te isecite na sitnije kocke.
Crni luk isecite na rebarca, a koren peršuna i šargarepu na štapiće.
Na maslinovom ulju kratko propržite sve povrće sem krompira - prvo luk pa ostalo.
Povrće iscedite od viška ulja i ubacite u šerpu s vodom i bakalarom. Posolite i pobiberite.
Kad voda provri, kuvajte još 10 minuta i dodajte neutralnu pavlaku.
SAVET Pre služenja, pospite svaku porciju sitno seckanim peršunom
Možda vas zanima:
OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA SPREMITE SKUŠU Odličan recept i za one lenje domaćice
Uvereni smo da ćete je spremiti na najbolji način.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)