DOMAĆA PICA, A KAO IZ ITALIJE DA JE STIGLA! Napravite kod kuće omiljeni specijalitet
Savršena Margarita u kućnoj varijanti.
Pica margarita
Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
1/2 suvog kvasca
80 ml vode
½ kašičice soli
Za nadev:
200 g pelata
1 mocarela
50 ml maslinovog ulja
Svež bosiljak
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo i umesite da bude srednje meko. Pokrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru dva sata. Premesite ga i oklagijom napravite tanku koru. Stavite je u podmazan pleh. U šerpu sipajte pelat, ulje, so po ukusu i stavite na srednju vatru da se kuva dok se zgusne kao sos. Time premažite testo. Preko poređajte komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite svežim listićima bosiljka.
Možda vas zanima:
UKUSNIJA OD KUPOVNE, SVI JE VOLE! Odlična pica sa kulenom i dve vrste sira
Recept je za veliku picu koju može da jede cela porodica.
DOMAĆA PICA Spremna je za 15 minuta, a recept je isproban mnogo puta i testo je savršeno!
Brzi doručak ili večera, deca će biti prezadovoljna.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)