ZIMSKO HIT JELO Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama, uživajte onako domaćinski
Nema ničega lepše od porodice na okupu dok se na stolu puši lonac pun kuvanog kiselog kupusa, a napolju hladni vetar udara u prozorsko staklo
Potrebno je:
- 2 kg kiselog kupusa ribanca
- 300 g dimljene mesnate slanine
- 300 g svežih kobasica
- 100 g iseckanih oraha
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašika bibera u zrnu
- 150 g praziluka
- aleva paprika
- 4 kašike ulja
Priprema
Na zagrejanom ulju pržiti iseckan beli deo praziluka
Kad luk omekša dodati 2 kg kupusa ribanca, biber u zrnu i list lovora
Dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje
Kad kupus promeni boju dodati alevu papriku i iseckane orahe
Odozgo poređati 300 g kobasice za prženje i 300 g isečene na komade mesnate slanine
Staviti u pećnicu zagrejanu na 220 stepeni i zapeći da porumeni
Dekorisati kiselom pavlakom i poslužiti uz brusničku pogaču.
Možda vas zanima:
ZOVU GA SIROMAŠNOM HRANOM Pastici može svako da napravi, a mnogo je ukusno jelo
Prosto i jednostavno je da se napravi.
JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
IDEALAN DORUČAK OD SVEGA NEKOLIKO SASTOJAKA Pica torta od tortilja, sa filom od ajvara, šunke i sira
Jedan dobar, zimski kaloričan doručak možete napraviti uz pomoć svega nekoliko sastojaka
ZAPRŠKA NIJE ISTA ZA SVA JELA Evo u čemu je caka
Zaprška se ne priprema isto za svako jelo! Pogledajte u čemu je caka! Iako se danas zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću meru, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)