FANTASTIČAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Zimsko jelo, kupus sa suvim rebrima i slaninom, ugrejaće vam stomak i dušu
Sezona je kada hodnici zgrada širom gradova Srbije mirišu na kiseli kupus, a burencima sa potopljenim kupusom na selu polako se vidi dno
Potrebno:
- 1 glavice kiselog kupusa
- 200 gr suvih rebara
- 100 gr suve slanine
- 2 snicle svezem mesa od vrata
- listovi lorbera
- manja glavica belog luka po zelji
- 1 k.k. aleve paprike
- 1 kasicica tucane ljute
- malo zna bibera
Priprema:
Kupus iseckati na krupnije pa malo proprati u hladnoj vodi u zavisnosti dali je jako ili slabije kiseo.
Dodati u ekspres lonac ili šerpu jednu glavicu seckanog kupusa pa u sredinu poredjati suhomesnato, lorber, pa odozgo naseckajte drugu glavicu. Dodati , alevu i ljutu papriku, biber i očišćen i naseckan beli luk. Naliti vodom da ogrezne i staviti na tiho da se kuva oko sat ipo da voda uvri.
Možda vas zanima:
KISELI KUPUS U TEGLI Lako se priprema, ukusan i pun je vitamina, a na dohvat ruke
Seckani kiseli kupus u tegli je zaboravljena zimnica u Srbiji, a to se nekada obavezno pripremalo
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!
Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
SUPER RUČAK OD SAMO 2 NAMIRNICE Kiseli kupus pokriven krompirom
Lako se pravi, a ukus je fantastičan.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)