PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!
Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.
Sastojci:
500 g svežeg kupusa
200 g suvog mesa
3 krompira
2 šargarepe
1 crni luk
3-4 kašike ulja
300 ml soka od paradajza
1 kašičica mešavine suvog biljnog začina
1 kašičica ljute mlevene paprike
2 lovorova lista
1 kašičica peršuna
100 ml belog vina
Priprema:
Na ulju izdinstati iseckane luk i šargarepu. Dodati suvo meso, sipati vino, dinstati dok ne ispari. Po potrebi dolivati vodu. Staviti lovor i kupus isečen na šire trake. Posle nekoliko minuta, sipati vodu da prekrije kupus i kratko kuvati. Krompir iseći na krupnije komade i ubaciti u kupus. Staviti začine, so po ukusu, sipati paradajz sok i kuvati dok kupus omekša. Na kraju posuti peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Najukusniji sladak kupus sa mesom i krompirom, svi traže dodatak!
Kuvano jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
NAJBOLJI SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno srpsko jelo sa više vrsta mesa, prste da poližeš!
Bez svadbarskog kupusa se ne može zamisliti slavlje u našoj zemlji, a služi se uz proju.
RECEPT ZA SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno šumadijsko jelo bez kojeg se ne može zamisliti veće slavlje
Ovo ukusno jelo se služi uz proju.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)