Najhrskavije KUGLICE OD KROMPIRA I SPANAĆA kao brzinski ručak radnim danom
Savršen kao prilog ili kao aperitiv ovaj recept će vas zavesti već nakon prvog zalogaja. Za manje od 20 minuta, napravićete preukusne kuglice.
Za manje od 20 minuta, napravićete preukusne kuglice.
Kuglice od krompira sa spanaćem
Sastojci:
400 g krompira
400 g svežeg spanaća
15 g mlevenog mesa (može i bez mesa)
150 g mocarela sira
1 ljutika
4 kašike maslinovog ulja
1 šaka listova bosiljka
Za poh;
8 kašika brašna
2 belanca
8 kašika prezli
Priprema:
Ogulite i očistite krompir. U hladnoj slanoj vodi kuvajte ih oko 20. U međuvremenu oljuštite i iseckajte ljutiku. Operite i osušite, a zatim iseckajte peršun. Krompir procedite i zgnjećite viljuškom. Uklonite žile s listove spanaća, pa ih operite, osušite i iseckajte. Popržite sa 1 kašikom maslinovog ulja i dodajte šaku listova bosiljka. U činiji pomešajte krompir i spanać. Dodajte mlevenu ljutiku i mleveno teleće meso i kockice mocarele narendane na krupno rende) i bosiljak. Pospite solju i crnim biberom. Formirajte kuglice i uvaljajte ih u belanca, brašno i prezle. U tiganju ili tiganju propržite ih na maslinovom ulju (redovno mešajući da ravnomerno porumene), pa rasporedite po papiru (da se oslobodite nakupljenog ulja).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)