ZA OVU PITU ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT! Prelivena, sočna, bolja je od one iz pekare!
Probajte pitu sa sirom na drugačiji način.
Prelivena pita sa sirom
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g feta sira
2 čaše (360 ml) kiselog mleka
3 jaja
50 g putera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika ulja
Za preliv:
200 ml mleka
2 jaja
Priprema:
Stavite u činiju izmrvljen sir, jaja, sodu bikarbonu, kiselo mleko i sjedinite mikserom. Istopite puter. Stavite tri kore jednu na drugu i svaku namažite puterom. Preko treće namažite fil od sira i urolajte po dužini. Ponovite sa preostalim korama. Tako uradite sa svim korama i filom. Poređajte ih u podmazan pleh. Ako je četvrtasti, rolnice pite ređajte jednu pored druge. U okrugli pleh ih ređajte u obliku puža, a počnite od sredine.
Preliv: Pomešajte mleko umućeno sa dva jaja i sipajte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta, dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Pita sa sirom, krckava spolja, sočna i meka unutra
Jelo koje svi obožavaju.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
Komentari (0)