PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
Krem-čorba od kestena i luka
Sastojci:
170 g paškanata
480 g hokaido bundeve
200 g očišćenog kestena
8 g đumbira
1 glavica belog luka
150 ml mleka
so, biber
timijan
150 g šitake pečuraka
2 kašike tamari soja-sosa
susam
semenke bundeve
Priprema:
Bundevu oljuštite i isecite na komadiće, pa stavite da se peče i rerni s glavicom belog luka koju ste isekli pri vrhu. Pecite na 180 stepeni 15 minuta. Kestenje skuvajte i oljuštite. Paškanat i đumbir naseckajte i prodinstajte na malo ulja pa dodajte pečenu tikvu i beli luk. Dolijte 1,5 l vruće vode pa dodajte kestenje. Začinite, te kuvajte 15 minuta. Ulijte mleko, prokuvajte par minuta, te sklonite s vatre. Usitnite štapnim mikserom. Pečurkama odstranite peteljke i isecite ih pa propržite na vrelom ulju. Prelijte ih s tamari sosom i gotove dodajte čorbi. Ukrasite tostiranim susamom i semenkama bundeve.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)