JEDNOSTAVNI I MIRISNI ŠPAGETI Čarobnu testeninu BEZ MESA spremaće svaki dan!
Proveren recept.
Mirisni špageti
Sastojci:
2 glavice belog luka
6 kašika maslinovog ulja
500 g špageta
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
30 g rendanog kačkavalja
¼ kašičice čilija
½ veze svežeg peršuna
Priprema:
Odsecite vrh glavice belog luka, postavite ih na papir za pečenje i prelijte svaku kašikom maslinovog ulja. Pecite sat vremena u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad se beli luk ispeče, jednu glavicu istisnite i iseckajte, a drugu sačuvajte. Na tiganju zagrejte preostale četiri kašike maslinovog ulja, dodajte iseckani beli luk, čili, so i biber. Posle 3 minuta dodajte testeninu skuvanu po uputstvu s pakovanja i istisnite preostalu glavicu belog luka. Dobro promešajte i kuvajte 5 minuta da se ukusi povežu. Sklonite, te dodajte sitno seckani parmezan i svež peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
IZNENADITE NENAJAVLJENE GOSTE Hrskavi i slasni brusketi za svaki dan
Caka je u - belom luku.
DESERT KOJI TREBA NAPRAVITI SVAKA DOMAĆICA Ukusne orah štanglice za svaki dan
Nije ništa komplikovano u njihovoj pripremi.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)