IDEALNO POSLUŽENJE ZA GOSTE Punjene korpice, lepe i ukusne
Savršeno predjelo ili meze uz piće.
Punjene korpice
Za korpice:
300 g brašna
120 g putera
1 kašičica soli
1 kašičica senfa
1 žumance
3 kašike mleka
Za fil:
100 g kiselih krastavaca
100 g obarene šargarepe
100 g kačkavalja
100 g stišnjene šunke
100 g šampinjona
100 ml majoneza
10 maslina bez koštica
Priprema:
Korpice: U činiji pomešajte brašno i so, dodajte iseckan puter I umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance, senf i mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte činiju folijom I stavite u frižider na 20 minuta. Testo rastanjite oklagijom, pa čašom vadite krugove (veličina zavisi od kalupa za mafine). Obložite podmazane kalupe, izbockajte tetso viljuškom na nekoliko mesta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Fil: Masline isecite na kolutove. Šargarepu I kačkavalj na kockice. Šampinjone isecite na kriške i prodinstajte. Krastavčiće iseckajte na kockice i ocedite. Sve pomešajte, napunite ohlađene korpice i odozgo prošarajte majonezom. Ili sjedinite majonez sa sastojcima i napunite korpice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SALATA OD CVEKLE I LUKA Napravi se očas posla, a veoma je ukusna i ide uz sva jela
Zdrava salata koju će i deca rado jesti.
OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Oduševiće vas ovo ukusno kremasto jelo.
SALATA OD CVEKLE I LUKA Najzdravija, najukusnija, a najbrže se napravi!
Domaća ukiseljena salata od cvekle jedna je od najzdravijih za organizam.
LETNJA SALATA Osvežavajuća, pravi se od krastavca, a spremna je za 15 minuta!
Odlično ide uz jela od mesa.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)