IDEALNO POSLUŽENJE ZA GOSTE Punjene korpice, lepe i ukusne

Trpeza/ V.V.

20:28

Sezonski recepti 0

Savršeno predjelo ili meze uz piće.

IDEALNO POSLUŽENJE ZA GOSTE Punjene korpice, lepe i ukusne
Shutterstock

Punjene korpice

Za korpice:

300 g brašna

120 g putera

1 kašičica soli

1 kašičica senfa

1 žumance

3 kašike mleka

Za fil:

100 g kiselih krastavaca

100 g obarene šargarepe

100 g kačkavalja

100 g stišnjene šunke

100 g šampinjona

100 ml majoneza

10 maslina bez koštica

Priprema:

Korpice: U činiji pomešajte brašno i so, dodajte iseckan puter I umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance, senf i mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte činiju folijom I stavite u frižider na 20 minuta. Testo rastanjite oklagijom, pa čašom vadite krugove (veličina zavisi od kalupa za mafine). Obložite podmazane kalupe, izbockajte tetso viljuškom na nekoliko mesta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Fil: Masline isecite na kolutove. Šargarepu I kačkavalj na kockice. Šampinjone isecite na kriške i prodinstajte. Krastavčiće iseckajte na kockice i ocedite. Sve pomešajte, napunite ohlađene korpice i odozgo prošarajte majonezom. Ili sjedinite majonez sa sastojcima i napunite korpice.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading