Pica s prizvukom ljubavi za zajednički ručak pun nežnosti
Pretvorite običnu picu u srcoliku slast sa daškom ljutine za povećanje strasti.
Pica na dar
SASTOJCI:
Za testo:
20 g kvasca
150 ml vode
50 ml mleka
4 kašike ulja
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
370 g brašna
Za nadev:
80 g peperoni/kulen/sremska
200 ml kečapa
100 g pečuraka
300 g rendanog kačkavalja
origano
PRIPREMA:
U vanglicu stavite kvasac, tolpo mleko, toplu vodu, šećer i ulje. Promešate da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajete so, brašno i mesite dok ne dobijete lepo sjedinjenu lopticu. Testo ostavite da nadolazi oko 30 minuta. Premesite testo i razvucite ga, pa izrežite u obliku srca. Iseckajte pečurke, narendajte kačkavalj. Sipajte kečap na testo, pospite origano i poređajte pečurke. Stavite picu u rernu zagrejanu na maximalnu temperaturu i pecite 4 - 6 minuta. Izvadite iz rerne pa stavite kačkavalj i kobasicu. Vratite u rernu još 4 - 5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)