TESTO ZA PICU Po starom receptu italijanskih pica majstora, a gotovo začas
Jednostavno se pravi, a uspeće svima. Od sada možete da pravite picu u toplini svog doma, identičnu onoj iz picerije.
Potrebno za testo
- 230 ml tople vode ( 45°C)
- 1 kašika šećera
- 25 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 310 g brašna
Priprema
Rastvorite kvasac u toploj vodi pa dodajte maslinovo ulje, šećer i so. Dobro promešajte smesu pa je sipajte u brašno i zamesite testo. Ostavite testo 10 do 15 minuta na toplom da udvostruči zapreminu. Podelite na 4 dela pa rastanjite testo i filujte po želji. Pecite oko 15 minuta na 220 do 240 stepeni.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)