Hrskavo savršenstvo POHOVANI KARFIOL daje sasvim novu dimenziju ovom povrću
Ovaj recept možete koristiti i za bilo koje drugo povrće. Takođe, povrće možete dobro da skuvate, izmiksate i pomešate s brašnom, jajima i mlekom pa od dobijene smese kašikom peći vrele loptice u ulju.
Pohovani karfiol
Sastojci:
500 g karfiola
1 jaje
120 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 ml mleka
so, biber
muškatni oraščić
Priprema:
Očistite i operite karfiol, isecite na komade i kratko blanširajte u ključaloj vodi. Ocedite vodu i šupljikavom kašikom izvadite komade kuvanog povrća. Posolite, pobiberite i začinite sa malo muškatnog oraščića. Napravite gustu smesu za testo. Umutiti jaje, dodati brašno sa praškom za pecivo i dodati mleko. Svaki komad karfiola umočite u testo, stavite u duboko zagrejano ulje i pržite sa svih strana dok komadići ne porumene i ne postanu hrskavi. Po želji ukrasite susamom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KARFIOL SA SIROM ZAPEČEN U RERNI Prste da poližeš
Uz dodatak začina sira i bešamela ovu dosadnu namirnicu pretvorite u savršeni obrok ili prilog koji će svi obožavati.
Obavezno sprobajte ovo brzo, pristupačno i fotogenično jelo ŠNICLE OD KARFIOLA (posno)
Kad probate ove fantastične šnicle od karfiola, zaboravićete na meso.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)