KARFIOL SA SIROM ZAPEČEN U RERNI Prste da poližeš
Uz dodatak začina sira i bešamela ovu dosadnu namirnicu pretvorite u savršeni obrok ili prilog koji će svi obožavati.
Karfiol zapečen u rerni
Sastojci:
1 karfiol srednje veličine
100 g putera
3 kašike brašna
1 l mleka
100 g parmezana
100 g punomasnog sira
mešavina začina
ulje
so, biber
Priprema:
Očišćeni i seckani karfiol stavite u pleh za pečenje. Posolite, prelijte maslinovim uljem i stavite u rernu 10 minuta na 180 °C. U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i mešajte oko 1 minut da postane svetliji. Dodajte malo mleka i promešajte. Kada smesa provri ubacite začine: biber, so, mešavinu začina. Sklonite bešamel sa šporeta i dodajte 80 g punomasnog sira, 80 g parmezana koji ste prethodno izrendali. Bešamel prelijte preko pečenog karfiola i pospite preostalim delom sira. Pecite 15 minuta na 200 °C dok ne postane zlatnožute boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNA VEČERA ZA CELU PORODICU Zapečeni karfiol oduševiće svakog
Iznenadićete se koliko se lako pravi.
Hrskavo savršenstvo POHOVANI KARFIOL daje sasvim novu dimenziju ovom povrću
Ovaj recept možete koristiti i za bilo koje drugo povrće. Takođe, povrće možete dobro da skuvate, izmiksate i pomešate s brašnom, jajima i mlekom pa od dobijene smese kašikom peći vrele loptice u ulju.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
Komentari (0)