KARFIOL SA SIROM ZAPEČEN U RERNI Prste da poližeš

alo.rs

08:59

Sezonski recepti 0

Uz dodatak začina sira i bešamela ovu dosadnu namirnicu pretvorite u savršeni obrok ili prilog koji će svi obožavati.

KARFIOL SA SIROM ZAPEČEN U RERNI Prste da poližeš
Shutterstock

 

Karfiol zapečen u rerni

Sastojci:

1 karfiol srednje veličine

100 g putera

3 kašike brašna

1 l mleka

100 g parmezana

100 g punomasnog sira

mešavina začina

ulje

so, biber

Priprema:

Očišćeni i seckani karfiol stavite u pleh za pečenje. Posolite, prelijte maslinovim uljem i stavite u rernu 10 minuta na 180 °C. U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i mešajte oko 1 minut da postane svetliji. Dodajte malo mleka i promešajte. Kada smesa provri ubacite začine: biber, so, mešavinu začina. Sklonite bešamel sa šporeta i dodajte 80 g punomasnog sira, 80 g parmezana koji ste prethodno izrendali. Bešamel prelijte preko pečenog karfiola i pospite preostalim delom sira. Pecite 15 minuta na 200 °C dok ne postane zlatnožute boje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading