NEŠTO NAJLEPŠE ŠTO ĆETE OKUSITI Njoke u savršenom sosu za sva nepca
Svi će ih zavoleti.
Njoki od maskarponea s pestom
Sastojci:
100 g parmezana
350 g maskarponea
2 jaja
300 g običnog brašna
majčina dušica
so, biber
maslinovo ulje
puter
Za pesto:
3 šoljice svežeg bosiljka
1/4 šoljice parmezana
2 kašičice belog luka u prahu (ili veći čen)
2 kašičice limunovog soka
1/4 šoljice pinjola (mogu i pistaći)
1/2 šoljice maslinovog ulja
Priprema:
U rendani parmezan ubacite maskarpone, jaja, brašno, majčinu dušicu, so i biber. Umesite testo i podelite ga na tri kobasice. Iseckajte ih u jastučaste oblike. Na vrelom ulju propržite 2-3 minuta sa svake strane i prelijte puterom. Za pesto isitnite sve sastojke u blenderu, pa njime prelijte njoke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)