SOČAN RUČAK IZ RERNE Ko proba ovakvu rolovanu piletinu, spremaće je stalno po ovom receptu
Neodoljivog je ukusa.
Rolovana piletina
Sastojci:
120 g maskarponea
1 kašičica svežeg ruzmarina
2 protisnuta čena belog luka
4 pileća filea
120 g pršute
4 kašike maslinovog ulja
1/2 limuna
1 kašičica biozačina
Priprema:
Maskarpone pomešajte s ruzmarinom, protisnutim belim lukom i biozačinom. Na fileima napravite oštrim nožem džepove i napunite ih kašikom pripremljenog maskarponea. Potom svaki file omotajte sa tri trake pršute i, ako je potrebno, pričvrstite čačkalicama. U tiganju na zagrejanom ulju ispecite pripremljene filee s obe strane. Zatim sve premestite u tepsiju i ostavite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih poprskajte limunovim sokom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAKO ZA PRIPREMU Pileće kuglice sa neodoljivim kremastim punjenjem tražićete još!
Uživaćete u svakom zalogaju.
PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)