SOČAN RUČAK IZ RERNE Ko proba ovakvu rolovanu piletinu, spremaće je stalno po ovom receptu

Alo.rs

11:30

Sezonski recepti 0

Neodoljivog je ukusa.

SOČAN RUČAK IZ RERNE Ko proba ovakvu rolovanu piletinu, spremaće je stalno po ovom receptu
Shutterstock

Rolovana piletina

Sastojci:

120 g maskarponea

1 kašičica svežeg ruzmarina

2 protisnuta čena belog luka

4 pileća filea

120 g pršute

4 kašike maslinovog ulja

1/2 limuna

1 kašičica biozačina

Priprema:

Maskarpone pomešajte s ruzmarinom, protisnutim belim lukom i biozačinom. Na fileima napravite oštrim nožem džepove i napunite ih kašikom pripremljenog maskarponea. Potom svaki file omotajte sa tri trake pršute i, ako je potrebno, pričvrstite čačkalicama. U tiganju na zagrejanom ulju ispecite pripremljene filee s obe strane. Zatim sve premestite u tepsiju i ostavite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih poprskajte limunovim sokom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading