JEDNOSTAVNIJE LAZANJE NE MOGU BITI Pripremite još danas slasni ručak za celu porodicu
Italijani znaju kako da naprave dobar obrok.
Jednostavne lazanje
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 kašika ulja
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 čena belog luka
1 crni luk
300 ml paradajz-pelata
1 kašičica italijanske mešavine
250 g rikota sira (može i pavlaka)
200 g rendanog kačkavalja
sveži bosiljak
Priprema:
Na vrelom ulju propržite mleveno meso. Kad promeni boju, dodajte so i biber, a potom sitno seckani crni i beli luk. Meso dobro izdinstajte i dodajte pelat i italijansku mešavinu. Na kraju ušuškajte listove lazanja tako da budu u slojevima i da budu prekrivene mesom u sosu. Odozgo razmažite pelat pa preko njega rikotu i na kraju pospite rendani parmezan. Pobacajte cepkani sveži bosiljak i zapecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
HLEB KOJI NE NADIMA Beskvasni LAVAŠ iz Jermenije zadovoljiće vaše čulo ukusa
Svima će se dopasti.
IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)