BRZI KROKETI OD SIRA Spolja hrskavi, a unutra najsočniji!
Pun su pogodak.
Kroketi od sira
Sastojci:
250 g repova kozica
60 g maslaca
150 g brašna
so i biber
1 jaje
2,5 dl ribljeg temeljca
1,2 dl pavlake za kuvanje
2 belanca pomešana sa 2 kašičice vode
prezle
Priprema:
U malom loncu otopite maslac, pa dodajte brašno. Pržite brašno na maslacu stalno mešajući, dok zamiriše, ali ne sme da potamni. Polako dodajte riblji temeljac i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Umešajte rendani sir i jedno jaje. Mešajte stalno da se smesa ne bi zalepila za lonac. Posolite i pobiberite. Zatim sklonite lonac s vatre, pa umešajte pavlaku za kuvanje. Pažljivo dodajte i umešajte repove kozica. Testo za krokete stavite na tanjir prekriven folijom. Pustite da se ohladi. Podelite na komadiće veličine kroketa koje ćete pržiti. Svaki komad testa prvo umočite u jaje, pa u prezle, i tako još jedanput. Panirane krokete pustite da odstoje sat vremena. Pecite ih pet minuta u dubokom ulju u zagrejanoj na 180 stepeni. Pržene krokete ocedite na papiru. Poslužite ih sa kriškama limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
Komentari (0)