JELO NA KAŠIKU KOJE UVEK USPEVA Pripremite grašak na malo drugačiji način
Svo ga volimo.
Grašak sa kobasicama
Sastojci:
450 g smrznutog graška
300 g domaće kobasice
1 glavica crnog luka
1 kašika brašna
malo ulja
malo soli
1/2 kašičice bibera
Za knedle:
1 jaje
1 kašika griza
4 kašika brašna
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno seckan luk. Dodajte kobasice isečene na kolutove, pa sve zajedno dinstajte 10 minuta. Dodajte grašak, promešajte i nalijte vodom da prekrije grašak i kobasicu. Kuvajte sve to 10 minuta. Pripremite knedle: pomešajte jaje sa grizom, pa postepeno dodajte brašno dok ne dobijete srednje gustu masu. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u grašak. Ostavite ih 7 minuta da se skuvaju. Ukoliko želite da dobijete na gustini, dodajte kašiku brašna u jelo, promešajte i ostavite da se malo zgusne sa. Ako ne to ne želite, jelo
će i bez toga biti ukusno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZELENO ČUDO U TANJIRU Neodoljiva supa od ZDRAVOG povrća osvojiće vaša čula
Jelo na kašiku koje će vam uspeti.
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
JER IRCI ZNAJU ZAŠTO Neodoljivo jelo iz ove zemlje sprema se na neobičan način
Kobasice sa krompirom je uvek dobar izbor.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)