PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
Varivo od graška i piletine
Sastojci:
450 g graška
3 pileća karabatka
2 šargarepe
1 koren peršuna i malo lišća
1 glavica luka
1 jaje
3 kašike ulja
nekoliko kašika oštrog brašna
so, biber
mlevena crvena paprika
1,5 l vode
Priprema:
Luk naseckajte na sitno, a šargarepu i peršun na malo veće kockice. Meso karabatka odvojte od kosti i, po izboru, isecite na trake ili kockice. Zagrejte ulje i ubacite luk. Mešajte nekoliko minuta dok lagano ne požuti, a zatim dodajte šargarepu te dinstajte uz redovno mešanje sve dok ona malo ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte meso, dinstajte sve zajedno pet-sedam minuta, pa prelijte toplom vodom. Zatim dodajte smrznuti grašak i kuvajte 10 minuta. Dok se varivo kuva, krenite sa pripremom knedlica. Razmutite jedno jaje, dodajte malo soli i nekoliko malih kašika oštrog brašna. Smesa mora biti dovoljno
gusta, ali ne previše, i mora se odvajati od kašike. U završnoj fazi kuvanja u varivo ubacite dve kašičice mlevene crvene paprike. Zatim umočite kašičicu u vodu te njome grabite knedlice koje ćete spustiti u varivo. Knedlicama treba jako malo vremena za kuvanje, maksimalno dvatri minuta, pa pazite kako vam se ne bi
raspale. Na kraju sitno naseckajte list peršuna, ubacite u varivo i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.
KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)