OVO JE PREUKUSNO! Zapečene slane palačinke sa bogatim filom
Ovakve palačinke su odlična večera, ali i posluženje za goste.
Sastojci
4 jaja
250 g brašna
650 ml mleka
4 kašike istopljenog maslaca
Za fil:
250 g šunkarice
200 g šampinjona
150 g kačkavalja
1 crni luk
1 čen belog luka
1 jaje
Za preliv:
200 ml neutralne pavlake
50 g kačkavalja
Priprema: Umutiti jaja, brašno i so sa pola količine mleka, dodati istopljen maslac i preostalo mleko, pa sve dobro umutiti. Ostaviti da stoji pola sata. Peći palačinke u vrelom tiganju podmazanom uljem. Treba vam 12 komada. Šunkaricu iseckati na sitne kockice, propržiti sitno iseckan crni i beli luk i šampinjone nekoliko minuta, pa sjediniti sa šunkaricom. U prohlađenu smesu dodati jaje i izrendan kačkavalj, dobro izmešati, pa filovati palačinke. Složiti u podmazan pleh. Palačinke preseći dva puta po dužini, pa zaliti neutralnom pavlakom. Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 40 minuta. Na pola pečenja izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti u rernu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKINE PALAČINKE SA DŽEMOM I ORASIMA Tanke kao papir i meke kao duša
Mirisne i sočne, a po ukusu im nema ravnih.
KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM Hrskave spolja i mekane iznutra
Služite tople uz prilog po želji.
BRZE PALAČINKE IZ RERNE Nema stajanja pred šporetom, a tope se u ustima
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)