PILEĆI MEDALJONI IZ RERNE Zdraviji su i sto puta ukusniji od onih zamrznutih koje kupujete
Ovi medaljoni se lako pripremaju jer se ne koristi mleveno meso.
Sastojci:
500 g pilećih prsa
100 g brašna
1 jaje
50 g prezli
So, biber
Priprema:
Meso iseći po dužini na pola pa na medaljone oko pola centimetra širine. U tri posebne posude stavite brašno, umućeno jaje i prezle. Dodajte malo soli i bibera u svaku posudu i promešajte. Umočite komade piletine u brašno, otresite višak, zatim umočite u razmućeno jaje, pa uvaljajte u prezle. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta ih okrenite. Poslužite uz krompir ili samo uz salatu.
Savet: Da bi medaljoni dobili zlatnu boju, pre pečenja po njima narendajte malo hladnog maslaca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZINSKI RUČAK Meso sa krompirom iz rerne nestane odmah iz tepsije
Ukusno jelo koje se spremi bez imalo muke, a svi ga obožavaju.
SPREMITE SPECIJALITET KAO PROFESIONALAC Stanislava iz Beograda detaljno otkriva pripremu Karađorđeve šnicle
Pohovana urolana šnicla od telećeg buta, punjena kajmakom, jedan je od čuvenih srpskih specijaliteta. Sada je možete napraviti i kod kuće.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)