TERIJAKI PILETINA Ukusan ručak, na stolu za 20 minuta

Trpeza/ V.V.

09:01

Sezonski recepti 0

Poslužite uz kuvani pirinač.

TERIJAKI PILETINA Ukusan ručak, na stolu za 20 minuta
Shutterstock

Sastojci:

1 kg pilećih prsa

50 g susama

8 kašika soja sosa

1,5 kašika kukuruznog skroba

1,5 kašika rendanog đumbira

3 kašike meda

3 čena belog luka

3 kašike vode

3 kašike pirinčanog sirćeta

Priprema:

Pomešajte soja sos, med, vodu, pirinčano sirće, kukuruzni skrob, đumbir i iseckan beli luk. Meso isecite na komade veličine zalogaja i posolite. U dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja propržite piletinu sa svih strana – desetak minuta. Dodajte mešavinu sa soja sosom i dinstajte na tihoj vatri oko pet minuta. Dodajte susam i izmešajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading