SUPER PREDJELO ZA SVAKO SLAVLJE Napravite najlepši zeleni rolat
Nadev je neizostavan.
Rolat od spanaća
Sastojci:
6 jaja
250 g spanaća
6 kašika brašna
2 kašičice ulja
so, biber
Za fil:
1 pavlaka
300 g sira
300 g šunke
nekoliko kiselih krastavčića
1 kašika ulja
so, biber
Priprema:
Umutite penasto belanca. Obarite spanać, ocedite ga i iseckajte, pa mu dodajte žumanca, brašno, ulje, so i
biber. Sjedinite sa belancima. Podmažite pleh i ispecite koru za rolat. Čim je kora pečena, uvijte je u mokru kuhinjsku krpu. Pavlaku, sir, ulje, seckanu šunku i kisele krastavčiće pomešajte, posolite i pobiberite. Time filujte rolat, uvijte ga i isecite na kriške. Rolat možete premazati pavlakom i majonezom, pa posuti rendanim kačkavaljem ili sitno seckanim peršunom i kiselim krastavčićima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Piletina sa spanaćem je jelo posle kog ostaju prazni tanjiri
Neprevaziđena kombinacija.
BRZ, LAGAN I UKUSAN OBROK Zelena lazanja je tako dobro jelo da ćete se lako navući na njega
Spoj namirnica je neverovatan.
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ Rolovana piletina sa neverovatnim nadevom oduševiće vas na prvi zalogaj
Ko može piletini da odoli?
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)