MORATE IH PROBATI Knedle sa spanaćem neodoljive i slasne
Lake su za pripremu.
Knedle sa spanaćem
Sastojci:
400 g starog hleba
200 g sitno iseckanog spanaća
3 jaja
100 ml mleka
20 g maslaca
2 glavice crvenog luka
režanj belog luka
100 g sira
1 kocka od povrća
prezle
so, biber
Priprema:
Hleb narežite na kockice, stavite u činiju i posolite. U zasebnoj činiji kratko umutite jaja, dodajte mleko, promešajte, pa prelijte po kockicama hleba. Rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da se namaču. U tiganju na rastopljeni maslac dodajte sitno iseckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša. Zatim dodajte protisnuti beli luk, oceđen spanać, malo pobiberite, pa sve skupa dinstajte nekoliko minuta. Nakon toga maknite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Ohlađeni spanać premestite u posudu sa hlebom, sve skupa izmešajte te rukama nežno umesite testo. Ovako pripremljenu smesu ostavite 15 minuta da odstoji. Zatim vlažnim rukama oblikujte knedle, stavite ih u ključalu vodu u koju ste dodali povrtnu kocku i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Gotove knedle ocedite, složite u činiju za posluživanje i pospite naribanim sirom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
PO BAKINOM RECEPTU Piletina sa spanaćem je jelo posle kog ostaju prazni tanjiri
Neprevaziđena kombinacija.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)