PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!
Pileći bataci u paradajz sosu
Sastojci:
2 pileća bataka
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 konzerva paradajz-pelata
2 kriške belog sira
so, biber
1 kašičica bosiljka
2 kašike ulja ili putera
Priprema:
Izvadite kost iz bataka i isecite ga na sitnije komade. Začinite. U tiganj stavite batak i pržite ga 3-4 minuta.
Dodajte crni luk sečen na kolutove i rendanu šargarepu. Pržite 2-3 minuta. Nakon toga, dodajte paradajz iz konzerve, zatim bosiljak, so i biber. Ukoliko je umak kiseo, dodajte malo šećera. Kuvajte 20 minuta uz povremeno mešanje. Na samom kraju, pre serviranja, stavite beli kravlji sir preko mesa i pospite bosiljak i svež peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)