BUKVALNO SE LEPI ZA PRSTE Bataci u medu je pravi ručak za celu porodicu

Alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Prosto je i jednostavno.

BUKVALNO SE LEPI ZA PRSTE Bataci u medu je pravi ručak za celu porodicu
Shutterstock

Bataci u medu

Sastojci:

6 bataka

100 ml kečapa

5 kašika soja-sosa

80 g meda

3 kašike belog vina

2 kašike putera

beli biber

Priprema:

Soja-sos, kečap, med, vino i malo bibera pomešajte, pa sipajte u veći tiganj. Spustite batake, pa ih uz češće mešanje dinstajte na umerenoj vatri oko 20 minuta. Nalijte po potrebi još malo soja-sosa, da sam sos ne bi zagoreo. Batake složite na tanjir i prelijte ih sosom u kojem su se pržili.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading