PRAVA GOZBA! Punjena ćurka za vašu svečanu trpezu
Oduševite goste ovim delikatesom.
Sastojci:
1 ćurka (sa bubcima i džigericom)
250 g pirinča
3 glavice crnog luka
2 jajeta
peršun, so, biber
Priprema: Ćurku opati, obrisati, dobro posoliti spolja i iznutra i nauljiti. Skuvati pirinač, ocediti i ohladiti. Na malo ulja propržiti iseckan crni luk. Kad promeni boju, dodati iseckan peršun, iseckan bubac, a zatim i iseckanu džigericu. Dodati pirinač, so, biber i jaja. Sve dobro izmešati, pa napuniti ćurku i staviti je u pleh u koji je naliveno malo vode. Malo je zaliti uljem, pokriti alu folijom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 2,5 sata. Povremeno zalivati tečnošću koje meso pusti. Pola sata pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da se zapeče korica.
Možda vas zanima:
NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.
LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
PREDLOG ZA RUČAK Predivna piletina krčkana u sosu
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)