PRAVA GOZBA! Punjena ćurka za vašu svečanu trpezu

Trpeza/ V.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Oduševite goste ovim delikatesom.

PRAVA GOZBA! Punjena ćurka za vašu svečanu trpezu
Shutterstock

Sastojci:

1 ćurka (sa bubcima i džigericom)

250 g pirinča

3 glavice crnog luka

2 jajeta

peršun, so, biber

Priprema: Ćurku opati, obrisati, dobro posoliti spolja i iznutra i nauljiti. Skuvati pirinač, ocediti i ohladiti. Na malo ulja propržiti iseckan crni luk. Kad promeni boju, dodati iseckan peršun, iseckan bubac, a zatim i iseckanu džigericu. Dodati pirinač, so, biber i jaja. Sve dobro izmešati, pa napuniti ćurku i staviti je u pleh u koji je naliveno malo vode. Malo je zaliti uljem, pokriti alu folijom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 2,5 sata. Povremeno zalivati tečnošću koje meso pusti. Pola sata pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da se zapeče korica.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading