LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima

Trpeza/ V.V.

09:30

Sezonski recepti 0

Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.

LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Shutterstock

Sastojci:

2 kg svinjskog karea (bez kostiju)

200 g suvih smokava i kajsija

100 g očišćenih neslanih pistaća

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika morske soli

so, biber

Priprema:

Rernu zagrejati na 220°C. Meso oprati i osušiti, pa iseći tako da se dobije jedna velika šnicla. Istanjiti malo tučkom, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Pomešati sitno iseckane pistaće, suve smokve i kajsije. Mešavinu voća i pistaća rasporediti po mesu i pažljivo urolati. Meso obmotati kuhinjskim koncem, preliti maslinovim uljem i posuti kašikom morske soli. So dobro utrljati u meso i staviti rolat u nauljen pleh za pečenje. Prvih 20 minuta peći na 220°C, a zatim smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 1,5 sat. Pečeno meso izvaditi na tacnu i prekriti aluminijumskom folijom da omekša. Posle 10 minuta skinuti foliju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading