LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.
Sastojci:
2 kg svinjskog karea (bez kostiju)
200 g suvih smokava i kajsija
100 g očišćenih neslanih pistaća
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika morske soli
so, biber
Priprema:
Rernu zagrejati na 220°C. Meso oprati i osušiti, pa iseći tako da se dobije jedna velika šnicla. Istanjiti malo tučkom, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Pomešati sitno iseckane pistaće, suve smokve i kajsije. Mešavinu voća i pistaća rasporediti po mesu i pažljivo urolati. Meso obmotati kuhinjskim koncem, preliti maslinovim uljem i posuti kašikom morske soli. So dobro utrljati u meso i staviti rolat u nauljen pleh za pečenje. Prvih 20 minuta peći na 220°C, a zatim smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 1,5 sat. Pečeno meso izvaditi na tacnu i prekriti aluminijumskom folijom da omekša. Posle 10 minuta skinuti foliju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Ovako pripremljene šnicle su neverovatno mekane i sočne!
Ako su vam ispržene šnicle uvek suve, pa izbegavate da ih pripremate, probaj ovaj recept. Posle ćete ih rado jesti.
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu, ručak koji će sve oduševiti!
Gulaš poslužite uz kuvane makarone ili pire.
NAJLEPŠI NEDELJNI RUČAK Rolat od mlevenog mesa i jaja, odličan je i kada se ohladi
Uz mesni rolat potrebna vam je još samo salata.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)