IDEJA ZA FANTASTIČNAN RUČAK Rolovana piletina, ukusno i izdašno jelo
Meso je tako mekano, a fil će mu dati poseban šmek
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- so, crni biber
- 150 g svežeg sira
- 1 jaje
- malo peršuna i mirođije
- 70 g kačkavalja
- 1 čen belog luka
- kašika majoneza
Priprema:
File isecite na tanke šnicle pa ih malo istucite čekićem za meso. Zatim posolite i pobiberite. U posebnoj činiji izdrobite sir, dodajte jaje pa dobro umešajte, ubacite peršun i mirođiju, rendan kačkavalj, rendan beli luk i kašiku majoneza pa sve lepo promešajte.
Podmažite uljem pleh u kom ćete peći.
Sada uzmite fil koji ste napravili i stavite preko svakog filea po malo i urolajte.
Kada složite u pleh, premažite meso majonezom i dodajte malo rendanog kačkavalja. Pecite 30 min na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti
PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku
Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
ĐAKONIJA KOJU SVI OBOŽAVAJU Leskovačka mućkalica, simbol srpske kuhinje
Ovaj specijalitet je, kažu, nastao spontano, a ubrzo je postala tražen specijalitet na meniju mnogih domaćih kafana i restorana
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)